English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
20 Март 2018

Две години след края на квотната ера, Индия печели не само от разширяването на пазарите, но и от намаляване на разходите за бизнеса. До 2005 година, индийските фирми трябваше да заплащат високи такси, за да закупят квотите за износ. В края на годината те трябваше да работят денонощно, за да могат да изнесат облеклата по получените лицензи. В противен случай ги чакаха дълги обяснения пред лицензиращите власти и парични глоби.
Индия, както и всички държави по света имат конкуренция. Тя идва най-вече от Китай и от страните с по-ниско заплащане на труда като Камбоджа, Виетнам и Бангладеш. Китай постига високи резултати на базата на широкия асортимент, предлаган за износ, както и на благоприятен курс към местната валута. Заплатите в Бангладеш са на нива една трета от тези в Индия. Допълнително предимство за Бангладеш са митата прилагани от ЕС за най-слабо развитите страни в света, с което те печелят още 12.5 % предимство пред Индия. Все пак автора на тази статия в The Econоmic Times счита, че износа на облекла от Индия ще продължи да расте. Пълния текст на статията на английски език може да видите на тази връзка: http://economictimes.indiatimes.com/Has_India_gained_from_MFA_abolition/articleshow/1503098.cms.

Още по темата прочетете на следващата връзка Индия се променя.

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News