English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
22 Март 2018

Институцията в модата Марангони се представи в София. Частният институт е основан преди малко повече от 70 години в една от столиците на модата, Милано. Днес Марангони има филиали и в другите модни центрове Париж и Лондон. От 1935 година до днес над 30 000 души са посветени в тайните на модното изкуство и в бизнеса в института.
В Марангони преподавателите са дизайнери, продуктови мениджъри, маркетинг експерти, модни консултанти, фотографи, купувачи и модни издатели, които разделят времето си между офиса си и института. Такива специалисти излизат и след завършване на различните курсове, които предлага института - едногодишен курс, бакалавърски и мастерс. Марангони предлага образование, но и взисква. Закъснелите студенти не се допускат в час, а тези които направят повече от 20% отстъствие биват изключвани. Студенти идват  от 70 страни по света, започват в Милано, учат една година в Париж и завършват в Лондон.  Това е възможен, но не задължителен сценарий. Тези, които влязат в института Марангони мислят вече като граждани на света, но обикновено започват работа като асистент - дизайнери. За да достигнат до върховете някой ден, както някои от възпитаниците, между които има имена от световна величина. Марангони е една голяма крачка към света на модата, за тези, които могат да я направят.
И все пак, ако Марангони е в България, трябва да има някаква причина и дали причината не е в дизайнерския потенциал у нас !

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News