English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
22 Март 2018

Сътрудничеството между модните брандове и киното се оказва успешно през последните години. В тази посока е и стъпката на британската верига M&S към укрепването на бранда. На 16 октомври т.г. новата колекция на фирмата, подготвена от известната стилистка Patricia Field ще блесне в магазините на гиганта M&S. Patricia Field, номинирана с Оскар за гардероб за филма Дяволът носи Прада, подготви и гардероба за не по-малко нашумелия напоследък филм Sex and the City. За тези, които не са видяли колекцията, думите на 65 годишната създателка "Ако аз мога да нося дрехите, всеки ще може"  ще прозвучат малко стряскащо, особено ако са видяли и гардероба на ексцентричната дама. Тя все пак добавя "Модата е да се наслаждаваш на дрехите и да се забавляваш, тук не говорим за години".In the pink: Fuchsia-haired stylist Patricia Field

Така скъпоструващите модели от филма "Сексът и града" ще станат достъпни и до масовия потребител чрез продажби в около 200 магазина на веригата в Англия. Колекцията бе показана за първи път в Ню Йорк в седмицата на модата и се описва от изпълнителния директор на фирмата Kate Bostock, като едно от най-големите приключения в модата на традиционалиста M&S. "Това е перфектен годеж, тя (Patricia Field) познава аудиторията, ние имаме клиентите, а клиентите на M&S харесват филма Sex and the City.

Според съобщенията в медиите договора на американката с английската верига и носи 5 милиона паунда доход. Партниращ дизайнер за колекцията е David Dalrymple. Ключовите модели на колекцията носят стила на 50-те години на миналия век, а тя се състои от 40 модела рокли, чорапогащи, обувки и аксесоари.

Дизайнерката добавя за колекцията "този проект е израз на моето разбиране за демократизация на лукса и се радвам, че намерих бранд, който разбира от интересите на жените във всички възрасти."

По материали на Dailymail, Vogue, Fashion United

Това разбира се не е първия брак по сметка между модните брандове и популярни имена. За някои от тях ще прочетете на следващите връзки:
Нов дизайнер изгря
M by Madonna

Отново за неслучайните неща и за H&M

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News