English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
24 Март 2018

През 2005 двама млади артисти Биляна Сакалиева (моден дизайнер) и Христо Войводов (дизайнер на кожени бижута и аксесоари) отварят малко модно ателие в един гараж в Пловдив. Година по късно, през 2006 тяхната креативност дава плодове и те отварят собствен  бутик, в който се продават дрехи и аксесоари в единични бройки. През 2007 година те създават Мystic Bulgaria, лeйбъл за дрехи и аксесоари в ограничени серии. Правят много от продуктите си сами, от проектирането на колекцията и създаването и до снимките и обработката им, модерирането на сайта и интернет магазина и всичко, с което трябва да се занимават предприемачи, тръгнали на свой риск.

Мystic Bulgaria стои твърдо зад опазването на природата, като в израз на това последната им колекция, излязла преди броени дни с щампи печати, направени с напълно безвредни екологично чисти бои, а заедно с всяка дреха има и безплатна торбичка за многократна употреба от необработен суров памук със същата щампа печат.

Бижутата и аксесоарите на лейбъла са изработени ръчно от естествена кожа, като за направата им е използвана уникална техника в обработката на кожени аксесоари като вграждане на кожа в кожа до постигането на цялостна повърхност и нетрадиционното ръчно гравирана върху натурална кожа.

В България лейбъла има доста фенове и редовни клиенти, продават дрехите си в студиото си в Пловдив, магазин capONE пак в Пловдив, в София в Paradise Garage, а също така и онлайн.

Един ден получават по мейла покана за участие в MARGIN, изложение в Лондон. Открити са чрез интернет, разбира се благодарение на  впечатлението от представените в сайта колекции. Мystic Bulgaria приема поканата за участие в изложението от 3 до 5 август 2008 г.

MARGIN LONDON е един от няколкото прeстижни модни фестивала в модната столица, заедно с PURE и THE PARK, изложение, на което се промотират много нови лейбъли. Изложението е едно от тези, които наричаме "трябва да се види", ако следим водещите бутици в Европа.

За първи път на това издание се открива нова секция на Margin, специално за марки, представящи колекции в деним. Това е SELVAGE LONDON и Мystic Bulgaria е една от избраните фирми да промотират новата секция, наред с други лейбъли като Trousers London, органичен деним от Chance и френския бранд NU, специални водещи техники и бродерии от японските лейбъли True Brit and Kyoto Denim, висококачествено кежуал облекло от Allopop, и някои други марки.

Когато дизайнерите пристигат на изложението, организаторите възкликват... ооо, виe сте от Мystic Bulgaria, нали!

Колекцията на Мystic Bulgaria от деним в комбинация с каре прави огромно впечатление в Лондон, не само поради факта, че е в крак с тенденциите, развити и от наложили се вече дизайнери. Разчупването и освежаването на денима с карето прави колекцията интересна и е в основата на успеха на участието на българския моден лейбъл в изложението. Редици фирми от Англия, Франция и Обединените Арабски Емирства проявяват интерес към колекцията.

Участието на Mystic Bulgaria  е отразено от известния моден журналист Fats Shariff, който пише „MYSTIC BULGARIA.... Техния деним e страхотен и има усещането за Лолита. Щампираният сатен за следващия сезон предлага една различна перспектива, за това какво те предлагат. Приятни хора, които те карат да се чувстваш добре, че продукти като техните идват от България. Продължавайте ...”

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News