English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
26 Април 2018
Alexander McQueen и Gucci Group, част от френската мултинационална холдинг компания PPR, обявиха, че Sarah Burton е назначена за креативен директор на бранда Alexander McQueen. Sarah ще ръководи креативните насоки и развитието на всички колекции на бранда. Sarah Burton е работила в дизайн студиото заедно с Lee McQueen от 1996. Тя е начело на дизайна на дамското облекло на бранда от 2000-ната година. Sarah Burton направи изявление по повод на съобщението, казвайки „Създаването на модерни красиво сътворени облекла бе в сърцевината на визията на Lee (това е рожденото име на дизайнера). Аз възнамерявам да остана вярна на неговия завет”.

Коментирайки назначението, Jonathan Akeroyd, президент и главен изпълнителен директор на Alexander McQueen, каза: „Ние сме щастливи, че Сара се съгласи да поеме ролята на креативен директор. Работейки рамо до рамо с Lee McQueen в продължение на 14 години, тя има дълбоко разбиране на неговата визия, което ще позволи на компанията да остане вярна на изконните си ценности. Сара е изключително талантлива и под нейното креативно ръководство, ние сме готови да влезем в нова фаза от историята на бранда.”

Robert Polet, президент и главен изпълнителен директор на Gucci Group добавя: „Като бизнес, ние оставаме абсолютно посветени на компанията Alexander McQueen, която се радва на силна лоялност от страна на клиентите и показва гъвкавост в дните след трагичната загуба на нейния създател. Сара има истински талант, дълбоко разбиране на бранда и визията, която го води напред. Ние ще дадем пълна подкрепа на Сара и екипа в следващите години.”

Британката Сара Бъртон идва от Манчестер и учи мода в Central Saint Martins College of Art and Design в Лондон, завършвайки през 1997 година. Тя се присъединява към Alexander McQueen през 1996, още преди да завърши.

Image: Sarah Burton

Източник: www.fashiounited.com

Други материали: За компанията PPR
Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News