English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
26 Април 2018

Френската компания Decathlon е закупила 2.2 хектара земя за построяване на магазин в шопинг центъра ERA в Iasi, съседна Румъния.  Центъра в Яши е един от най-големите ритейл паркове в Румъния, извън Букурещ. Инвестицията е на стойност 25 милиона евро.

Първоначално магазина ще се простира на общо 4 хиляди квадратни метра, от които продажбени площи 3 хил. кв.м. с възможности за разширение.

Decathlon вече имат магазин в Militari Bucharest district, и са подготвили други пет  - още две в Букурещ, по един магазин в Констанца, Тимишоара и Брашов.

Основаната през 1976 година компания е специализирана в производството и ритейла на спортни изделия. Ребрандирани като Oxylane Group http://www.oxylane.com от 2008 година те имат две основни линии – производството и ритейла на брандирани спортни изделия и онлайн търговия. Стоките им се продават в почти 500 магазина в над 15 страни. Над половината от оборота на фирмата от над 7 млрд.евро се реализира извън Франция.

Според съобщения в пловдивските медии, „Декатлон” търси терен и в Пловдив за построяване на магазин. За нетърпеливите, които не могат да дочакат откриването на магазина в Пловдив, на тази връзка може да се разгледа част от магазина в Букурещ.

Референция: www.zf.ro

Други материали:                                                  
Decathlon в Клуж, Трансилвания                            

Още за пазара в Румъния
C & А ще отвори още две или три магазина в Румъния през тази година
H&M планират нови магазини 
H & M – резултати и пазари 
Lindex с експанзия на Изток
Нови брандове, стари цени 

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News