English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
19 Март 2018
Полския производител Prochnik ще затвори фабриката си в Lodz през декември тази година, по съобщение на Puls Biznesu. Компанията вече е освободила 105 работника. Производството е делокализирано в Азия, тъй като е станало неизгодно в Полша. Prochnik ще се фокусира на дизайна и дистрибуцията. В средата на годината компанията сподели плановете си да раздели структурата си в две бизнес единици - дистрибуция и производство с намерение да задържи около 15% от производството в Полша.

През последните две години, пазара на облекло в Полша има средно с около 10% ръст. Развитието на продажбите бе ускорено от експанзията на шопинг центрове, включително фабрични аутлети, по цялата страна,  с увеличено предлагане в по-малките градове, където модни брандове са основната група наематели.  Растящата популярност на франчайзинг системата също допринесе за бързото разпространение и възприемане на марките.

За да се борят с евтиния внос от Азия и брандираните стоки от Западна Европа, полските производители се фокусират на качество, инвестират в промоцията на брандове и изграждат собствени вериги магазини, което е допълнение към експортната им програма. Имената на местните компаии за облекло се срещат по-често на стоковата борса, като по този начин увеличават капитала си за бъдещо развитие.
Шивашки фирми продължават да обслужват мултинационалните брадове.

Източник: www.retailpoland 

Заетите в испанската модна индустрия намаляват 
Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News