English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
26 Април 2018

Имената на десетте дизайнера, които ще се състезават за голямата награда от 300 000 евро, от конкурса за 2008 година, бяха обявени на 11 ноември 2008 година в Барцелона. Общо над 200 кандидата са се регистрирали за участие в конкурса, от които журито  съставено от представители на пет елитни европейски колежа Central Saint Martins School of Art and Design (London), Escola Superior de Disseny, ESDi (Barcelona, Institut Français de la Mode (Paris, Istituto Marangoni (Milan-Paris-London),и Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen (The Royal Academy of Fine Arts, Antwerp) подбра финалистите. Всеки от десетте финалиста получава награда от по 18 000 евро.

Sandrina Fasoli, половинката от двойката дизайнери, спечелила първата награда на конкурса за развиващ се дизайнер El Botón-MANGO проведен през  2007 г., представи колекция от 11 модела, създадени от нея за MANGO. Това cа модели с феминистично излъчване, в които пастелни цветове като лавендър, антична роза и мъгливо-черно са основните тонове. Изпъкват размъкнати силуети, даващи движение с набори и дипли в много леки материи, като коприна и шифон, заедно с облекла, заиграващи се с елементи на традиционното смокинг сако и асиметрични форми.

Същата вечер, компанията Mango представи и колекцията си дамско и мъжко облекло за сезон пролет-лято 2009 година. Вдъхновена от природата и модерния ландшафт, тя създава иновативни, архитектурно, урбанистични, изчистени силуети, в които мъжкия елемент в дрехите е от основно значение, комбинирани с колекция, която е вдъхновена очевидно от 80-те години. Този сезон, панталоните са ключово облекло и те ще доминират в облика на сезона, с високи талии и панталони тип морков. Воднисто синьо, чисто бяло, тонове с цвета на кожата, сиви сенки и седефено розово са комбинирани с флуоросцентни тонове на лимонено зелено, оранжево и розово.

За дневна употреба, обемни силуети се предлагат с наддадени ръкави, обгръщащи детайли и панталони. Навсякъде правоъгълни и в уголемени размери, в линията изпъкват мини-рокли, топс и падащи свободно костюмни сака.

За вечерите, обемни силути, влиянието на 80-те е видимо в мини-роклята с открито едно рамо и линия без презрамка по врата (в пастелно розови или пърхащи тонове на оранжево и синьо), комбинирани с аксесоари, докоснати от флуоросцентни цветове..

Информация от сайта на компанията MANGO.

Други материали за дизайнерски конкурси и изложения
Chevrolet стартира третото издание на конкурса "Young? Creative? Chevrolet!"
Покана за участие на дизайнери в изложение
Награди на Академията за Мода

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News