English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
25 Март 2018
В продължение на успеха на конкурса 2008 Young? Creative? Chevrolet!, Chevrolet стартира третото издание на тази уникална и творческа програма на 27 октомври, 2008 година, като в него включва нова дисциплина и нови участващи страни, с които те ще станат общо 19 на брой.

Young? Creative? Chevrolet! е паневропейски конкурс, който се провежда от Chevrolet всяка година и е за студенти по приложни изкуства. Целта на конкурса е да стимулира таланта на студентите и да им даде нова и вълнуваща възможност да работят по зададена професионална задача.

Само за 3 години участието в конкурса нарасна значително от 8 на 19 страни. Конкурсът стартира през 2007 година със скромните 8 участващи страни и нарасна до 15 през 2008 година. В конкурса за 2009 година бройката на участниците достигна 19 страни от цяла Европа: Австрия, Балтийските страни (Литва, Латвия и Естония), Белгия, България, Хърватска, Кипър, Чехия, Франция, Германия, Унгария, Италия, Холандия, Португалия, Румъния, Сърбия, Словения и Швейцария.

Музиката е новата вълнуваща дисциплина за третото издание на конкурса, която ще даде възможност на повече студенти да участват в него. Целта на тази дисциплина е създаването на музикална композиция, която да е забавна, младежка и лека, улавяща марковия имидж на Chevrolet. Френският DJ Боб Синклар каза за включването на дисциплината музика в Young? Creative? Chevrolet! 2009: "Насърчавам всички студенти, които участват в конкурса "Young? Creative? Chevrolet!" да освободят съзнанието си и да създадат страхотни парчета! Нека най-доброто да победи!"

На 1 октомври, 2008 г. точно преди откриването на автомобилното изложение в Париж, Chevrolet стана домакин на събитие, на което бяха представени две световни и две европейски автомобилни премиери. На събитието гостите се насладиха на концерта, изнесен от известните DJ-и Боб Синклар и Кристел. Нещо повече, младежката и артистична атмосфера продължи цяла вечер заедно с различни дейности на студенти, участвали в конкурса Young? Creative? Chevrolet! Джейсън Пикони, DJ на церемонията по награждаването на победителите в конкурса за 2008 година в Торино, каза по повод на включването на дисциплината музика в следващото издание: “Това е струя свеж въздух, която Chevrolet е решил да даде на програмата на "Young? Creative? Chevrolet!" за 2009 с включването на артистична музикална композиция. Новаторски подход е това да позволиш един предимно подсъзнателен начин за въздействие, като аудиото, да бъде оценен и да му се гласува доверие при поставянето му в продуктов контекст”.

Какво трябва да знаем за заданието за конкурса за МОДА

Превърнете автомобилните изложения в моден подиум – използвайте таланта и креативността си, за да създадете ослепителен модел!
В тази дисциплина задачата е да бъде моделирана много модерна и креативна специална униформа, която ще бъде използвана от хостесите на щандовете на Chevrolet на световните автомобилни изложения. Насоките за вдъхновение са: привлекателност, младежки дух, удобство, лекота за изпълнение на умерена цена. Участниците трябва да вземат предвид това, че изложенията понякога са с продължителност над две седмици.

НАГРАДИТЕ ЗА СТУДЕНТИТЕ:

Национално ниво:
• Първа награда: €1200
• Втора награда: €500
• Трета награда: €300

Европейско ниво:
• Първа награда:
МОДА Сумата от €1000.
Допълнително към това победителят/те ще имат възможност да получат особено голям опит, ставайки свидетели на модния процес, но с очите на професионалистите по време на ревю или в модно ателие.

За всички дисциплини:
• Втора награда: €1000
• Трета награда: €600
Студентите ще получат лично наградите си.

Какво се случи през 2008 година:

Победителите 14 студенти в конкурса 2008 Young? Creative? Chevrolet! бяха наградени в Националния музей на киното в прочутата катедрала Mole Antonelliana в Торино, Италия – градът, който тази година е избран за Световна столица на дизайна.

Общо 75 училища от 15 различни страни се регистрираха за издание 2008 на конкурса.  Тази година дисциплините на конкурса бяха: мода, видео, фотография, интериорен дизайн и визуални изкуства.

Задание: Студентите трябваше да проектират облекло-униформа на хостесите на щанда на Chevrolet на автомобилните изложения. Моделът, който е класиран на 1-во място, ще бъде произведен и използван по време на автомобилното изложение в Париж през октомври 2008. 

1ва награда
Александра (Йелер Alexandra Jeller), Катарина Перкхофер (Katharina Perkhofer ) и Мелание Винклер (Melanie Winkler)Университет по изкуства в Линц (Kunstuniversität Linz) и Модно училище Хецендорф (Modeschule Hetzendorf), Австрия. Коментар на журито: "Спечелилият модел е модерен, креативен и „хващащ окото”. Белите искрящи линии на тази рокля й придават оригинален елемент, тя изглежда едновременно свежа и спортна, и отразява много добре критериите на Young? Creative? Chevrolet!. Лесна е за изпълнение и като цяло е много добра идея за студент."

2ра награда
Петя Казанцева, Национална художествена академия, катедра Мода, България 

3та награда
Невен Михич (Neven Mihic), Загребски Университет, факултет по текстилни технологии, Хърватска

За повече информация за конкурса, моля, посетете: www.youngcreativechevrolet.eu 

Други материали за
Покана за участие на дизайнери в изложение 
300 000 евро очакват дизайнер

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News