English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
20 Март 2018

От 24 до 26 октомври 2008 година, модни дизайнери и студенти показват колекциите си на различни подиуми, включително магазини, арт галерии, хотели, барове, дори и апартаменти в белгийската столица Брюксел. Тази година точките, които са включени в мероприятието са над 100. Събитието е наречено "Дизайнерската пътека". Посетителите закупуват билет на стойност 5 евро и получават информация и карта, за да бъдат упътени, как да стигнат до облеклата на дизайнера в града. Те също така могат да гласуват за тяхното любимо облекло и инсталация, създадени от млад дизайнер. Победителя получава награда от 2500 евро. Събитието се провежда на две години.
Modo Bruxellae присъжда и награда за млад дизайнер. За 2008 година носителката на Modo Award, на стойност 7500 евро, е младата дизайнерка Mademoiselle Jean. Миналогодишният носител на наградата е белгийския дизайнер с руски корени Valеria Siniouchkina с колекцията си Girls from OMSk.

Годишната награда се присъжда на дизайнер, установен в Брюксел, който е предлагал поне 10 колекции на пазара. Критериите на журито са: креативност, технически качества (кройка, тъкани и изработка) и иновативен подход към дизайна на облеклото.

На снимката модел на тазгодишната победителка в конкурса за млад дизайнер.

Други подобни материали

Покана за участие на дизайнери в изложение 
Why you fashion? 
Познаха ги по дрехите...
Ивелина на седмица на модата в Осло
Биенале на българския дизайн
Устойчивост и еко мода 
Етика и екология във фокуса на модата
Британски модни награди
Конкурс за млади дизайнери

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News