English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
22 Март 2018
След като изпрати скици за международния конкурс за млади дизайнери на седмицата на модата в Пекин през 2007 година, ето че една бивша журналистка и настояща дизайнерка от български произход тръгва по този път и към седмицата на модата в Осло. Ивелина Иванова Dagsvold създава колекцията nÅrsk след тримесечна борба с тъканите и се явява с десет модела на новия норвежки бранд, за който вероятно скоро ще се говори повече.

Новата колекцията, която тя представи на седмицата в Осло, очевидно се различава от показаното преди една година в Пекин, когато тя казва "започнах работата с концепцията, която си създадох "отвътре - навън". Това означава, че използвам част от луксозното бельо като кринолина и корсетите и ги модифицирам, за да бъдат носени като горни облекла. Комбинирам ги с детайли, които характеризират една от текущите тенденции - силата на тялото, изразена в силуета на облеклото. В същото време, за да дам културен нюанс на колекцията, аз използвам елементи от български фолклорни костюми. 

Ивелина е възпитаник на Oslo University College, а сайта и се намира на адрес www.dagsvold.com 
Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News