English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
26 Април 2018

От 3 до 4 септември т. г. в Лил, Франция се проведе поредното изложение Tissue Premiere за тъкани и аксесоари в полза на професионалистите от търговския сектор. Близо 5000 посетители, приблизително толкова, колкото бяха и през м.януари дойдоха на изложението да намерят това, което ги интересува,  от тях над 2000 чуждестранни посетители от 43 страни. Съседите на Франция са сред топ посетителите. Посетителите включваха дори и доставчици на модни фирми от Мадагаскар търсещи новости, за да задоволят претенциозния потребител.  Някои имаха задача да намалят риска чрез вписване в галопиращата мода (fast fashion), заемаща все по-голям дял в обема на продажбите на модните фирми. Представени бяха 250 изложители от 21 страни.

Внимание предизвика и съпътстващата конференция привлякла 300 души, на която изгарящия François Girbaud успя да демонстрира повече от всякога, че иновацията и креативността трябва да заемат преден план в цялата професия.

Tissu Premier очерта голям интерес на дизайнерите към каретата, както и към успешни ефектни елегантни и дори ексцентрични дизайнерски тъкани, играещи с обема. Следвайки икономически контекст цветовете очертаха тенденция на наситеност, вместо светлина. Плътни и тъмни цветове (освен бонбонбени) изместват светлите цветове и безочливите ярки цветове. Ключовата предпочитаемост за цветовете за зимата на 2009-2010 подрежда фаворитите сред първите 19 цвята в приблизителен ред ето така:
- униформeни, стоманени, бонбонени, какао, смътни, спретнати.
Навсякъде се усеща пулса в търсене на зеленото, като реакция на успеха на устойчивостта и иновацията.

Следващата среща на професионалистите в текстила е на същото място от 21 до 22 януари 2009 година.

Източник: tissu-premier.com

В материала Е-сорсинг система в текстила предлага Texworld може да видите и тенденции, предложени от организаторите на изложението.

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News