English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
20 Февруари 2018
В документ озаглавен "Стратегически природосъобразен план за 2007-2010" групировката Inditex, баща и майка на брандовете Zara, Bershka, Stradivarius, Massimo Dutti, Pull and Bear, Oysho, Zara Home, Kiddy's Class и Uterqüe обявява отношението си към проблемите за опазване на околната среда.

Документът започва с думите "устойчив растеж, стратегически стойности" и описва постиженията на фирмата включващи третирането на опаковъчни материали като кашони, отпадъци от найлон и тъкани, които са използват на 100% понастоящем. Цялата енергийна система на фирмата е ривизирана, което довежда до намаление на разходите с 25%. Парата за гладене се използва многократно и се възпроизвежда от свръхпроизводеното електричество. Персонала се обучава непрекъснато в природосъобразни действия, за което са проведени над 6000 обучения.

Целта на стратегическия план за четирите години до 2010 е да създаде иновативни проекти, които да присъстват при всяка стъпка на фирмата и да допринасат за устойчиви резултати. Това включва екологично съобразено изградени магазини, опаковки, обучение и запознаване с възможностите да намалим ефекта от въздействието си върху природата, както персонала, така и потребителите. Въведени са нормативите в Pro-Kyoto за подобряване на логистиката, където са очаква около 7-10% намаление на вредните емисии. Ще бъдат използвани алтернативни източници на енергия. Ще се проучва ефекта от различните материали при изхвърлянето на употребяваните артикули от потребителите и ще се търсят възможности за намаление ефекта от това действие.
 
Очевидно в Индитекс се съобразяват със загрижеността на обществото от въздействието на "галопиращата мода" (fast fashion) върху природната среда и търсят разрешение на проблемите. И те намират това разрешение в иновативни дейности, които скоро ще дадат ново конкурентно предимство на гиганта, защото в крайна сметка всичко рефлектира в намалени разходи за производство.

Източник: www.inditex.com

 

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News