Дизайнерката Дрина Пашова гостува в нашия град послучай фестивала на модата, който се проведе в първия ден от изминалата седмица. Младата дизайнерка представи своята колекция „Носталгия", чиято основна тема е за традициите.
„Носталгията е на съвременната българска жена към мъжа от миналото", сподели Дрина. В колекцията на дизайнерката 9 от общо 10-те костюма са базирани на българския мъжки традиционен костюм.
Кройките са разработени допълнително и са осъвременени с цел да бъдат носени и предпочитани. Последният показан модел всъщност е душата на колекцията и представлява рокля от рози.
Идеята на Дрина се ражда в Милано и е плод на нейната носталгия по България.
„Представих нашите костюми в Италия, а там изключително се цени чуждата култура. Италианците много се впечатлиха от нашия традиционен костюм и ахнаха при вида на цървулите! Те им бяха най-интересни" - разказа младата дизайнерка, която е завършила мода в Милано. Това, което знаем още за нея е, че средното и образование преминава в училище по приложни изкуства в специалност „Детски играчки". По-късно като студентка във Варна, изучава мода, но две години по-късно заминава за Милано, където започва отначало обучението си и го завършва. Днес Дрина мечтае да приложи наученото в България и да има свое ателие. Болно й е, че съвременните българи не държат на традициите си и се надява чрез своята колекция да внедри поне малко любов към националните облекла.
Автор Даниела Пенева, показател
http://www.pokazatel.net/index.php?option=com_content&task=view&id=2088&Itemid=34
Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In Всички права запазениs