Асоциацията на модни и текстилни дизайнери в България, в която вече членуват над 40 дизайнери, представи идеите и посоките си пред членове, журналисти и общественост.  В стилната обстановка на Арт Център Алтера, в световния търговски център Интерпред, превърнал се в естествена среда за българската модна индустрия се проведе пресконференция на управителния съвет на асоциацията.
Г-жа Яна Дворецка, говорител на АБДтм, говори за необходимостта от сдружението, за събирането около идеята за АБДтм и реалната нужда от работеща браншова организация на дизайнерите в една динамично развиваща се сфера, каквато е модната индустрия.
АБДтм ще работи за утвърждаване имиджа на професията „моден дизайнер", за повишаване на професионалната квалификация на членовете си, за защита на техните права във взаимоотношенията им с работодателите.
Една от основните задачи на сдружението ще бъде повишаване на знанията и уменията на членовете-дизайнери, чрез семинари, обучения и презентации в областта на модните тенденции, новостите в текстила, алтернативните материали и технологии, маркетинговите стратегии в модния бизнес.
Настоящото събитие, освен да информира обществеността за създаването на една нова професионална организация, има за цел и да представи една малка изложба. На торсовете в галерия „Арт Център Алтера" можеха да бъдат видяни произведения на някои от членовете.     С това АБДтм си поставя конкретна задача за откриване и създаване на арт-пространства, като възможност да се излагат и реализират уникални облекла и произведения на текстилния дизайн.
В изложението на говорителя на АБДтм бе подчертана на няколко пъти необходимостта от съвместна работа с фирмите от модната индустрия. Съвсем адекватно и в този смисъл бе и изказването на г-жа Валерия Жекова, председател на БАПИОТ. Двете организации ще работят и заедно по предстоящите прояви от 4 до 6 октомври 2007 година - изложението BGATE и дизайнерското изложение visioNNext, което ще се проведе в рамките на BGATE.
За дизайнерското изложение говори и заместник-председателя на УС на АБДтм, г-жа Нели Митева, която е един от авторите на проекта. Г-жа Нели Митева очерта идеята на изложението и спектакъла, който се подготвя в артистична атмосфера и ще покаже не само дизайнерски модни идеи, но и визията на дизайнерите за устойчивост в модата на облеклото.
На финала на събитието, дизайнерите се поздравиха и си пожелаха успешна съвместна работа с чаша вино Св.Илия (покровител на шивачите и дизайнерите) от бутиковата изба на Едуардо Мирольо в с.Еленово, Новозагорско.
www.modesigners.com

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In Всички права запазениs