English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
20 Март 2018

Китай намалява таксата рабат на фирмите-износителки в текстила от 13 на 11 процента. Това означава, че след износа фирмите ще могат да си възстановят 2% по-малко от внесените такси. Стъпката на китайското правителство цели ограничаване на експорта и се предприема в няколко важни за икономиката сектори, един от които е текстила. Тази мярка се предприема, за да се ограничи ескалиращия положителен баланс в търговията на Китай с другите страни. За текстила се счита, че мярката идва навреме, за да успокои основните търговски партньори, наблюдаващи тази чувствителна стока. На фирмите ще бъдат дадени три месеца за адаптиране към новите условия. В едно онлайн проучване 75% от анкетираните не одобряват това решение. Счита се че това ще доведе до фалит на много китайски фирми, които работят с "тънки" печалби.
В друго съобщение на китайските медии се съобщава, че за първи път от 17 месеца, през м.август 2006 Китай отбелязва толкова нисък (15.7%) растеж, спрямо същия период на миналата година.
Източник: China Daily

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News