English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
23 Май 2018
Обема на продажбите на хай стрийт през миналия месец бе по-нисък от този, една година по-рано, изненадвайки ритейлърите, съгласно последното изследване на CBI. Поръчките възложени от ритейлърите към доставчиците също падат. Въпреки, че 30% от ритейлърите казват, че обема на продажбите нараства през първите две седмици на м.май, 48% казват че пада. Продажбите на облекло са надолу, след тримесечен растеж.

Ian McCafferty, главен икономически съветник на CBI, казва: „Тези ритейл резултати за първата половина на м-май са разочароващи, с много сектори неуспяващи да постигнат по-високи продажби от тези, година по-рано. Необичайното за сезона лошо време в началото на месеца, като че ли депресира продажбите на облекло.”

„Ритейл условията изглежда остават несигурни, тъй като се очаква и през юни да има по-ниски продажби спрямо направените през миналата година. Изглежда, че потребителите чувстват отново удар и са наистина внимателни с техните покупки, отчитайки свиването на реалните доходи от по-високи цени (за всякакви стоки) и минималното покачване на средното заплащане.”

Източник: www.fashionunited.com

Други материали
Растеж на хайстрийт продажбите в Лондон
Жизненият цикъл на продукта и онлайн модата 
Чужди брандове навлизат на хайстрийт в Обединеното кралство
Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News