English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
22 Март 2018

Индийската икономика дава ръст от 8.6% през първите три месеца на тази година. Развитието на този пазар е във фокуса на много от мултинационалните ритейлъри. На този етап съществуват ограничения за самостоятелно навлизане на чужди фирми на пазара. Ето защо испанската фирма Inditex влиза в джойнт венчър с индийския конгломерат Tata.

Сътрудничеството доведе до откриване на първия магазин на най-популярния фирмен бранд Zara в Делхи, предстои откриване на нов магазин и в Мумбай.

Подобни стъпки служат като спасителна възглавница при динамизма на пазарите, където продажбите в различни точки на планетата имат различна крива. Продажбите на Индитекс в Азия вече възлизат на 12 % от продажбите на групата.

Това не е първата подобна стъпка на испанската групировка. Те добре разбират, че възможностите на пазарите се намират в рестрикциите за навлизането им. Споделяйки част от приходите с местния партньор те навлизат на мултимилионен пазар, почти без конкуренция. Един ден, когато Индия свали ограниченията под натиска на партньорите й, и конкуренцията навлезе масово, те ще срещнат там един установен голям пазарен играч. По подобен начин Zara навлиза и на руския пазар чрез финландската група Stockmann, чрез бизнес изкупен обратно в последствие.

Референции: www.fashionunited.com

Други материали
Zara продължава експанзията на магазини
Навлизане на нови пазари
 
Брандове се целят в южнокорейския пазар 
Колко далеч ще стигне Inditex 
Inditex с магазин номер 3000 
И на най-добрите се случва
Stockmann и бизнеса в Русия 

Други материали за Zara
Групировката Inditex обявява отношението си към околната среда 

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News