English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
20 Март 2018
Бизнеса на западно-европейските модни брандове в Източна Европа запада драстично, според Reinhard Doepfer, ръководител на European Fashion and Textile Export Council.

Прогнозите на мениджъра са, че около една трета от 42 000 модни магазина в Русия ще бъдат затворени. Причините са в спада на на доходите на руските потребители с около 5.2 % през юни т.г., вследствие на кризата.

Според проучване, направено от Съвета сред германски фирми, около 35% от доставените в руските магазини за летния сезон стоки, няма да бъдат продадени.
В изявлението на Doepfer се съдържа информация, която не е някаква стойностна новина, тъй като такъв остатък е в рамките на обичайните за ритейлърите резултати в края на сезона, а гъвкавостта за преоценяване на наличностите е от значение за финализирането му.

Съобщението противоречи например на новините от Финландия, където групата Стокман обяви резултатите на различните стратегически бизнес единици за м.юли т.г. Продажбите на модния бранд Seppälä в Русия например са нараснали с 26 %.

В широко разпространеното изявление в медиите на г-н Doepfer се визират спада на продажбите на Hugo Boss AG в Източна Европа с 35% , с главен пазар Русия,  компанията Ahlers AG, която държи някои марки като Gin Tonic и JUPITER и някои други неуспели предприемачи. Според Doepfer спада на продажбите на германските фирми в Русия през първото тримесечие е 6 процента, а реализираният обем е 162 милиона евро.

Очевидно става дума за начина, по който различните фирми реагират на кризата. Както винаги и сега ще има печеливши и губещи. Тези, които са иновативни и се адаптират към спесификата и културата на потребителите в новите, все още оформящи се пазари ще бъдат от печелившите. Тези, които влизат в света на изненадите, нововъведенията и информацията със самочувствие на многознаещи ще останат в ариегарда.

Референция: статия на Holger Elfes, A Third of Russia’s Clothiers to Close
                    информация от Стокман.

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News