Graduate Fashion Week (GFW) излъчва техния проект за „протежета”. Създаден в отговор на трудния икономически климат,  Graduate Fashion Week обединява силите си със спонсорите River Island, Mulberry, John Lewis, The Pentland Group, ASOS, Peacocks и Британското модно списание Elle Magazine, за да излъчат кампания, която ще предложи на дипломиращите се в един от курсовете на Graduate Fashion Week  кратко-срочен договор за работа над проект, след като завършат курсовете през лятото.В GFW разбират, че в настоящия климат е предизвикателство за завършващите да си намерят работа в дългосрочен план. За много фирми от модния бизнес, сега е труден момент да предложат дългосрочен договор на нов персонал – въпреки че нова енергия и креативни идеи са наистина нужни, за да тласнат бизнеса напред.

Richard Bradbury, изпълнителен директор на River Island коментира „Завършилите британските учебни заведения са уважавани по цял свят и заемат най-влиятелни позиции в компании на глобуса. Но сега е по-трудно от всякога за завършващите да намерят работа и с лице в глобалната рецесия, която не дава сигнали за обратими процеси, ние с цялото си сърце подкрепяме инициативата за „протеже” проекта на GFW. Схемата предоставя на студентите ценен краткосрочен договор и в същото време предоставя на топ брандовете в Обединеното кралство млади, иновативни и талантливи дизайнери.

За разлика от Обединеното Кралство, у нас или няма дизайнери без работа или няма криза, или никой не прави нищо или никой не вярва на никого. Неотдавна публикувахме сходен проект, с целева група за подпомагане млади таланти в модния дизайн. Познайте колко души са откликнали и са заинтересовани от този проект – всичко на всичко един дизайнер! Изглежда ще бъде доста трудно, на който и да е да създаде, ако не модна седмица в София, поне някакви достойни прояви за младите дизайнери. Неизпълнени обещания, неясни правила, излъгани надежди и липсата на каквито и да е поощрения за младите дизайнери са част от непочистените боклуци, които са направили младите дизайнери невярващи никому, а модната индустрия оставена до изчерпване на иновативността.

По информация на fashionunited.com
Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In Всички права запазениs