English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
20 Март 2018
Дания - „Страната на Възможностите” за предприемачеството.

В наскоро публикуван материал, националния дневен вестник Jyllands-Posten обръща внимание на факта, че преди десетина години, се чуваше общо оплакване от лидерите на индустрията в Дания, че в страната липсват предприемачи. Но това вече е история, поне ако се вземе под внимание реномираното бизнес списание The Economist, което отделя Дания като един от трите примерни модела за предприемачество в света (другите две страни са Израел и Сингапур).

В своя статия „Страната на Възможностите” The Economist вижда датския традиционен икономически ландшафт образуван от няколко големи мултинационални компании и легион от малки фамилни фирми, която сега се подкрепя от трета икономическа сила – стартиращите компании с бързо растящ потенциал.

„Правителството е направило всичко за необременената скандинавска страна да може да отглежда начинаещия бизнес, пише The Economist, отбелязвайки че Световната Банка класира Дания на пето място в липса на трудности за правене на бизнес и добавя, че страната е приложила мрежа от растящи инкубатори, предлагащи, както готови помещения, така и широка гама от бизнес услуги в законодателната и консултанската област.

Съгласно разбирането на The Economist, правителствената прегръдка с предприемачеството дава ефект. „Дания е вече дом на около 20% от европейските биотехнологични компании. Датчаните имат също така технология, насочена към чистата среда, модната и дизайн индустрия” пише в анализа, не пропускайки факта, че пропорционално на БВП датските компании привличат повече венчър капитал, отколкото която и да е друга страна.

Статията също така посочва, че Дания служи като модел на европейските лидери като френския президент Nicolas Sarkozy, които търсят да комбинират икономическия моментум със социална защита.

Източник: Invest in Denmark

Други материали
Датската модна индустрия
Модно образование за хора, които имат мечти!
Грантове за пътуване за млади датски дизайнери
Дизайн от Дания (случай от практиката)
Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News