Шведският ритейлър на облекло H&M обяви планове да се разшири енергично на азиатския пазар през 2009 година, откривайки нови специализирани магазини в Пекин, Шанхай, Хонг Конг и Сеул.

Пекин е на фокуса на компанията в Китай. Първият магазин на H&M в Пекин ще бъде открит на 23-ти април т.г. на Qianmen Street, а втория една седмица по-късно в Xidan. Ще последват нови магазини в Шанхай и един флагмански магазин в Хонг Конг. Фирмата H&M влиза на китайския пазар през 2007 година и открива един специализиран магазин в Хонг Конг. Следват магазини в Шанхай, Jiangsu и Shenzhen. До края на 2008 година, компанията открива общо 13 специализирани магазина в Китай.

Подписан е и първият договор за откриване на магазин в Южна Корея. Той ще бъде позициониран на 2600 кв.м. в най-добрата бизнес зона Myungdong в Seoul през пролетта на 2010 година. Вървят преговори и за нови магазини. Според Rolf Eriksen, CEO на H&M, стъпките на компанията към корейския пазар се предприемат, след успешното навлизане на пазара в Япония, Китай и Хонг Конг. Корея има население от 49 милиона, от които около 23 милиона в зоната на Сеул с интерес към модата и голяма покупателна способност.

Основана през 1947 година, компанията H&M предвижда да открие общо 225 нови специализирани магазина през 2009 година, като до момента броят им е около 1740 в 33 страни по света.

Източник: компанията H&M  и China Retail.

Други материали
H&M с нов главен дизайнер
Продажбите на H&M за м.ноември 2008
H&M – икономика, маркетинг, трендове, мода
Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In Всички права запазениs