English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
22 Март 2018
След 20 години начело на екипа от дизайнери на H&M, Margareta van den Bosch (65) се оттегля от поста си. Маргарета ван дер Бош ще продължи да консултира компанията, като креативен съветник и да работи по сътрудничеството на бранда с външни дизайнери. Последната колекция, ръководена от г-жа Ван Дер Бош ще слезе от сцената след края на зимата. Под нейното ръководство екипа на дизайнерите нараства от 7 през 1987 година до сегашната цифра от 100 креативни личности.

Новият главен дизайнер на H&M се казва Ann-Sofie Johansson, досегашен ръководител на дамската линия. 44-годишната нова главна дизайнерка, започва работа като асистент по продажбите в магазин на компанията през 1987 година. През 1990 година е привлечена от Margareta van den Bosch като асистент-дизайнер за колекцията Divided. В 1994 година тя става дизайнер на колекцията Divided Black, а от 2005 година поема ръководството на дамската линия.

„Моята цел е да продължа развитието и да подобря нещата. Ние винаги може да бъдем по-добри в това, което правим”, казва Ann-Sofie Johansson.

Източници: H&M, IHT, catwalk.com
Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News