English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
20 Март 2018
След успешното излъчване на createurope: THE FASHION ACADEMY AWARD 2008, когато 30 финалисти се състезаваха помежду си за четири престижни награди, createurope планира да стартира подобен конкурс и през 2009 година.

Сред финалистите от миналата година няма имена на млади български дизайнери и такива, обучени в български учебни заведения. Сред журито на конкурса от 2008 година се забелязват имената на Margareta van den Bosch (доскоршна главна дизайнерка на H&M), от Швеция, Isabelle Gleize от Франция, Петър Петров от България и патрона на конкурса, Dirk Schonberger (креативен директор на Joop) от Германия.
                                     
 Наградите за 2008 година:
 „Audience Award“ за Natalia Beridze от Грузия;
 „Best Student Award“ за Lisa Uhlenbrock от Германия;
 „Best Avantgarde Award“ за Elsien Gringhuis от Холандия;
 „Best Avantgarde Award“ за Agne Kuzmickaite от Литва!

 Освен младите развиващи се дизайнери от Европа, този път ще бъдат поканени и дизайнери от Африка и Близкия Изток с  цел да се направи мост между Европа и Африка. Дизайнерите ще могат да разменят идеи в интеркултурен обмен.

Модни дизайнери, които са на възраст от 18 до 32 години, ще могат да подадат документи за участие директно при организаторите, начиная от 19 февруари 2009 година. Повече информация ще бъде изнесена на сайта през м.февруари т.г.

Източник: www.createurope.com
Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News