English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
24 Март 2018
И през м.ноември продължи спадът в продажбите на магазините H&M, които имат поне едногодишна дейност, сравнени със същия период през миналата година. Този месец спадът достигна 4%, което е най-ниския процент от снижаващите се за четвърти месец продажби в тези магазини. Началото на кризата бе усетено през м.август с три процента намаление, а през сетември и октомври бяха регистрирани 2% намаление на продажбите.

Въпреки това, компанията регистрира 11% по-голям обем едногодишни продажби от настоящите 1738 магазина по света, срещу 1522 магазина към 30 ноември 2007 година (нови 216 магазина).

Новините от лагера на техния главен конкурент Inditex (компанията майка на бранда Zara) са подобни. От щаба на Inditex съобщават за ръста на продажбите от 11%, но не се отделя развитието на продажбите в същите магазини сравнимо с миналата година.

От началото на годината групировката Zara е открила 456 нови магазина и към ноември е представена в 71 страни (неотдавна бе открит поредния магазин в Тегусигалпа, с което страните станаха 72).

Източник на информацията: от сайтовете на компаниите.

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News