English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
25 Март 2018
Десетият форум на индустрията, който се проведе преди два дни в Citeve, Vila Nova de Famalicão , разисква главните задачи на индустрията, в светлината на промените на световните пазари и настъпилата криза.

В изявлението на президента на АТР João Costa бяха застъпени въпросите за цената на енергията, нелегалната конкуренция и достъпа до кредити, но също така и позитиви, като подкрепата на QREN и сформирания напоследък съвет за конкурентноспособност на модата. „По-важно от това, какво се е случило, е да имаме проекти, които бъдещето изисква”, казва президента на асоциацията.

Filipe Costa, президент на Iapmei (организация за подпомагане на МСП в Португалия) подчерта важността на сектора, обявявайки една нова трета линия за подпомагане на фирмите от 1.4 милиона евро, която ще стартира от м.декември т.г.

Световната криза бе темата, дискутирана през първата част на форума, но във втората, бе отправен поглед към най-добрата практика и бъдещето.

Javier Guerra от испанската фирма El Secreto del Mar сподели опита си за работа в Португалия. Границата между двете страни  е просто една имагинерна линия и нищо друго. Успеха на своята фирма той дължи на „изграждане, инвестиция в човешките ресурси, много работа и ефекта „Португалия”.

Специалиста по маркетинг и брандинг Carlos Coelho, подчерта необходимостта от развитие на марките. „Бъдещето е на неосезаемите ценности”, уверява специалиста. „Важно е да се прави модата такава, че да докосва сърцето, да влияе на емоциите и марката да работи непрекъснато за нематериалните ценности на потребителите”.

На форума, който премина с участието на министъра на икономиката на Португалия Manuel Pinho и многобройни лектори и фирми бе наложена промяна за възприятието на португалската индустрия за облекло и текстил, като традиционен сектор, индустрия, където иновациите и адекватни действия са необходимост.

Източник: portugaltextil.com

Други материали
Португалската индустрия дискутира състоянието на сектора
Приоритети на испанската мода 
Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News