English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
20 Март 2018

Попаднахме на един интересен блог на Cathy Horyn. В един от материалите в него тя ни показва креативния процес на един дизайнер. Той не е случаен и името му е Alber Elbaz. В процеса на разработката на модел за Lanvin попадат на италианска тъкан 100% полиестер, която шивачките имат проблем да шият, една тъкан която не се подава и на карфиците. "Някои от тъканите са доста упорити, не искат да приемат това, което ние искаме", казва Елбаз. Опитват с ластик "твърде в стил Adidas", опитват с бижута "изглежда твърде евтино", задават се какви ли не въпроси и се търсят отговори.
Решението идва, пришиват копринена органза под полиестерния плат и сега вече дизайнера може да постигне желаните обемни форми.
На снимките на флипчарта може да се види процеса. Спазвайте следната последователност: кликнете на връзката HOWJADOTHAT? и на този материал слезте най-долу в текста на статията и кликнете върху връзката a digital flipbook (тук това не е връзка). От там няма нужда от превод, кликвайте върху стрелката next горе вдясно, докато стигнете до последната снимка. Ето как блоговете могат да ни разхождат не само по света, но и да ни вкарат в ателието на дизайнерите по света.

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News