English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
25 Март 2018

Среща с модния дизайн. Така може да наречем накратко предстоящето събитие visioNNext, което ще обнови България в началото на октомври т.г. Със сигурност това мероприятие за кратко време ще излезе и извън границите на страната, защото е с поглед в бъдещето.
visioNNext е дизайнерско изложение, чиято цел е да представи съвременната визия и професионализма на новото поколение български модни и текстилни дизайнери. Професионалните дизайнерски колекции ще бъдат съобразени с екологични изисквания и ще покажат социалната ангажираност на дизайнерите за природосъобразно мислене в урбанистичния свят, за интерпретиране на стойностите на съвременен език. Изходни точки за разработване на колекциите ще бъдат:

 • инспирации от природата, интерпретирани чрез използване на съвременни технологии, материи и форми;
 • екологичното съзнание в съвременния град, природата, преведена в съвременната архитектура и продължението и в текстила и облеклото
 • ретро-авангард: рециклиране - новото старо, старото ново
 • стойностите на собственото минало като източник на иновации в бъдещето
 • етиката и естетиката в мисленето, поведението и външния вид на съвременния човек и техният израз в облеклото;

  Чували ли сте някой да говори за тези неща в България. Може и да сте чували, но сега за първи път някой не само ще говори, но и ще ги направи.

  Какво ще се случи след изложението. Обществеността в България ще разбера стойността и значението на твореца - дизайнер. Ще разбере, че дизайна има отговорност, чиито мащаби надхвърлят елементарните представи, налагани на обществото. Дизайнът, е израз на човешкото съзнание, на творчеството, на човешката ръка. Тази ръка, чието благотворно влияние виждаме навсякъде в природата и урбанистичния свят. И ако модния свят в България отстъпи временно позиции пред дадеността и ефектите, сега идва ред на творците в модната индустрия да заемат достойното им място.

  След visioNNext ще се наложат нови имена на български дизайнери. Ще се разбере какво прави името на един творец значимо за обществото. Ще разберем как твореца може да създава етика на поведение, чувство на съпричастност и отговорност.

  От изложението и ревютата на младите дизайнери ще разберем, че техните търсения не са плод на изолирани действия, че това е процес, в който предлагат решения и творците от напредналите в културно и икономическо отношение страни. Ще видим такива  решения в колекциите на гост-дизайнери от тези страни по време на дизайнерското изложение visioNNext.

  Какво няма да видим на visioNNext. Там няма да видим разглезени момичета и момчета, няма да видим дизайнери, които гледат с носталгия към миналото, няма да видим диктатори и императори на модата.

  Кои ще бъдат новите дизайнерите, които ще детронират представата ни за българския моден дизайн. Те ще бъдат представени на страниците на нашия сайт веднага след решението на журито за подбора на участниците измежду кандидатите. По двама дизайнера ще бъдат представяни, начиная от първата седмица на м.август т.г. Така до изложението, което ще отвори врати на 4 октомври 2007 година в София, ще имате възможности да се запознаете с профилите на дизайнерите-участници, които са членове на Асоциация на модни и текстилни дизайнери в България.

  Материали за млади дизайнери
  BIPONE са вече известни в Австрия, чакаме ги в България
  Познаха ги по дрехите...
  Млади български дизайнери с модели от новите си колекции
  Why you fashion?
  Георги Флоров и модния дизайн
  Нели Митева – дизайнерска визия
  Антония Пашова с поглед към visioNNext
  Александър Гергинов - visioNNext ! ... искам да се случи
  Вяра Бориславова - Дизайнерското изложение visioNNext е дълго чакано събитие
  Мария Бандевска Subway stories за VisioNNext
   
  Конкурентноспособни ли са дизайнерите ! 

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News