English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
21 Март 2018

Сюзън Франкел, моден редактор търси отговорите на въпроси, които си задаваме и ние:
Каква е ползата на дизайнерите от модните ревюта и шоу-спектакли на световните модни сцени ?
На първо място тези спектакли се посещават от купувачи, които купуват облекла шест месеца предварително. Трябва да се отбележи, че интереса към дизайнерските колекции след ревютата зависи от възможността колекцията да бъде комерсиализирана. Някои от дизайнерите реализират и директни приходи от представянето си.
Освен това едно шоу се посещава от много журналисти. Отразяването на представянето на един дизайнер по телевизиията, печатните медии и интернет е силно. Някои от спиращите дъха модели не слизат от екраните. Дори организацията на едно шоу да струва понякога над един милион долара, тази перспектива изглежда по-добра от една рекламна кампания, за която трябва да бъдат заангажирани скъпоструващи фотографи и модели. Освен това се получава директен допир с публиката, която е придобила впечатления от колекцията моментално, преди да излезе дизайнера на подиума на финала на ревюто.  
Могат ли да се купуват облеклата, които виждаме на ревюто?
Някои от дизайнерите държат да покажат на ревютата точно това, което ще се появи по-късно в магазините. Други представят само колекция за вдъхновение и въвеждат  пресата и купувачите в идеята и настроението на колекцията.
Обществото има ли нужда от модните спектакли!!!
Модните спектакли отразяват фрагмент от живота на обществото и са част от неговата култура, толкова важни, колкото например музиката. Значението на дизайна не бива да се подценява, както при архитуктурата или развитието на производството на автомобили, така и в модата.
Източник The Independant

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News