English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
23 Март 2018

Project Runway (Преди пътеката към славата) е реалити шоу, излъчвано от Bravo Nework в САЩ, в което действащи лица са дизайнери. Те се състезават помежду си, за да създадат най-добрите дрехи, ограничени от време, материали и темата. Работата им се оценява и един или повече дизайнери биват елиминирани всяка седмица. Победителя печели парична награда (100 000$), получава възможности да чиракува в голяма фирма и други възможности за старт в модния бизнес. 

Водещ на предаването е супермодела Heidi Klum, а в оценяващото жури, освен нея са дизайнера Michael Kors и модния директор на списанието ELLE, Nina Garcia. Дизайнерите имат и наставник.

След като направят дрехата, дизайнерите избират модел, както и грима и прическата. Модела минава на подиума и се оценява. Загубилият си отива в къщи.

В състезанието участвуват и моделите, които също биват отстранявани. Останалият последен модел получава награда снимка на корицата на списание ELLE.

Последния победител от състезанието в 14 епизода е Jeffrey Sebelia. Дизайнера притежава фирма Cosa Nostra, която оперира от около 3 години. Освен паричната награда Sebelia печели и възможност да се учи на занаят в I.N.C. International Concepts (Macy's). Наградата на дизайнера може да се нарече победа на креативизма над комерсиализма.

Съдейки по размаха на риалити шоу и медийната популярност на модата в България може да очакваме скоро появата на това шоу и в България. ТUNE-IN обявява началото на състезанието, коя телевизия ще вземе правата за това предаване в България.

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News