English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
22 Март 2018

Нарастващия внос на облекла на поносими цени причини раздвижване на пазара в Южна Корея. Луксозните чужди брандове вече завладяха високия сегмент на пазара, същото се случва сега и с масовия пазар. Корейските магазини усещат, че местните брандове с техните растящи цени, наложени в опит да поддържат имидж, са изненадани. Ако местните брандове изостанат в ценово и качествено измерение, в сравнение с брандовете от чужбина, те ще бъдат загубят позиции на пазара.

Фирмата Gap, чиито дрехи са носени в Щатите от средната класа неотдавна отвори първи магазини в Южна Корея. Една тениска на Gap струва от около 40 до 60 долара, за деца  10 до 30 долара., което е с около 30 до 40 процента по-евтино от корейския продукт със същото качество. За да постигне тези цени американската фирма използва специална политика. Обикновено цените продавани в техните магазини се умножават с коефициент 190, но за навлизане на корейския пазар се използва по-гъвкава ценова политика и коефициента е намален до 130.

Испанския гигант Zara, водещ във "галопиращата мода" ("fast fashion")  също се готви да навлезе на пазара през тази година. Внесена неофициално стока на Zara вече получи признание от младите южнокорейски купувачи. Японския бранд Uniqlo дойде в Корея през 2005 и миналата година направи оборот от над 30 милиона долара. Техните близки цели са чрез навлизане на пазара в  Daegu, Ulsan и други провинциални градове да достигнат над 60 милиона долара.

Досега корейския пазар бе разделен на двата полюса, висок и нисък сегмент. Една тениска от значимите местни брандове като  
Beanpole, Hazzys и Henry Cotton's струва около 100 долара. На масовия пазар подобен продукт ще струва 10 до 20 долара. Липсваше разнообразие и качество за средната класа потребители.

Вътрешен човек от департмент магазин споделя, "..чуждите марки имат несъмнено предимство пред местните по отношение на възприемането на бранда и маркетинга. Друг специалист казва ".. домашно отгледаните брандове най-после ще платят цена за безотговорното лъкатушене на техните цени, капитализиращи за сметка на търсещия по-скъп, но качествен продукт корейски потребител.

url: http://english.chosun.com/w21data/html/news/200708/200708310015.html 

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News