English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
21 Март 2018

В предишни материали се спряхме на някои от форматите за комуникация с потребителите чрез създаване на новини, драма или фотография. Друга възможност да направим връзка с настоящи и потенциални потребители е сравнението.

Направихме сравнение на две думи в търсачката на Google - с думата "СРАВНЕНИЕ" получихме 18 300 000  резултата, а с думата "НАГРАДА" получихме 6 870 000 резултата. Резултатът ни показва, че потребителите на интернет се интересуват три пъти повече от сравнението на два продукта, отколкото какви награди е спечелил някой от тях. Преди да вземе решение за покупката всеки потребител ще направи първо сравнение с друг конкурентен продукт, а после може и да пита дали бранда е носител на някаква награда.

Оставяме на въобръжението на нашите фирми да създадат историята на сравнението, която може да предложат на медиите. Един пример може да бъде например еволюцията в нашата концепция преди и сега, а това вече е повод на комуникация с нашите потребители.

Ето какво прави Diesel, който не се страхува да покаже пред конкуренцията, както историята, така и настоящите си действия в рекламата, демонстрирайки различни етапи на развите на бранда. Фирмата, която е достатъчно иновативна, за да бъде настигната и догонена от конкуренцията открито представя миналите си и настоящи рекламни кампании и дава възможност да се разгори дискусия за тях. А това отново ги поставя във фокуса на медиите.

Три фотографии и малко текст ще разкажат разликата в трите периода на бранда. И тъй като това е само един пример, оставяме на маркетинг менджърите да анализират разликата в трите кампании на Diesel.

Ера 1. Greasy rockabilly 1978-1993


Ерa 2. Quirky urban fashionistas 1993-2000


Eра 3. Conscious hedonism 2000 - до сегаСнимки и текст онагледяват сравнението, но за тези публикации ние няма да заплащаме. Изнесени от достоверен източник (медията, която е харесала темата), те се възприемат по най-убедителен начин от потребителите.

Принципите, които не бива да забравяме при сравненията са от етично естество. Да не прекаляваме със суперлативите в наша полза. Добре подбраните факти ще имат доста по-красноречив ефект.

Други материали по темата:
Комуникационен план в модния бизнес
Публична популярност
Новината в модната комуникация
Снимката, като тема за разговор с потребителя

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News