English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
20 Март 2018

Търсиме повишаване на публичната популярност и цената на нашата компания. Не знаем как да направим това. Потърсихме отговор за успешни практики.

От близо една година трансфера на един от най-добрите български футболисти Димитър Бербатов е във фокуса на спортните събития. Според съобщенията на медиите, не измина седмица, в която той да не бъде продаван и купуван от големите футболни грандове.

За тези, които наблюдаваме повърхностно този процес ще остане неизвестно дали през всичките тези седмици са са водили преговори с испански, италиански и английски клубове, за които се писа. Новините за това обаче летяха към търсещите сензации медии, които не се свеняха да използват и най-малката сламка, за да направят от нея слон. Най-големите печатни и онлайн издания печелеха читатели и посетители, благодарение на "новината", че следващата седмица ще бъде осъществена продажбата на футболиста, чието представяне следим предимно по изявите в националния отбор на страната.

Какво се случва всъщност? Вероятно съществува интерес и от страна на футболиста и неговите агенти да бъде осъществена сделка за продажба. Вероятно има направени преговори, но сделка няма. Това обаче не пропречи всяка стъпка и възможности да се обявяват като сензация. Новината е произведена !

Какво може да направим ние в същата посока на развитие ? Да потърсим и ние продажбата на нашия бранд. Да възложим на външен одит да изготви оценка на фирмата, а на нашия маркетинг отдел да подготви оферти до няколко мултинационални компании като H&M и Inditex (Zara), разбира се на условия, които трудно някой би приел. Да предупредим нашите служители да не изтича информацията навън (може да сме сигурни, че тя ще изтече) и да чакаме да стане новина. След което може да започнем дълги и продължителни преговори. Всяка стъпка ще бъде обявявана под ухо на доверени журналисти (които незнайно защо ще публикуват новината и ние няма да им се сърдим).

Така може да останем една-две години във фокуса на медиите, а може пък и да продадем сполучливо нашия прохождащ бранд. Ако не знаем как да направим това, да потърсим агенция с добра практика.

Историята познава и много други случаи, когато микс от политика, спорт и мода са използвани в PR-кампании. Не е зле и модата да се възползва по-често от практиките на други индустрии, като спорта и политиката.

Само да не накичим прессъобщенията си с наши потрети. Да оставим на журналистите тази работа. На тях им трябва само стръвта. Те знаят как да я сложат на кукичките и метнат на дълбокото.

Други материали по темата:
Комуникационен план в модния бизнес
Публична популярност
Новината в модната комуникация
Снимката, като тема за разговор с потребителя

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News