За втора поредна година Британския Съвет организира международен конкурс за млади предприемачи в модния бизнес. Финалистите в конкурса пътуват по програма на 14 дневен обучителен тур в Обединеното Кралство, включително London Fashion Week, а крайният победител получава подкрепа за разработка на проект в размер на 7500 британски лири. Финалистите от четирите години ще се съберат през февруари 2011 година на среща на мрежата от младите предприемачи.

За да бъде допусната една страна в листата, трябва да бъде забелязана, като събуждащ се пазар. Общо 49 страни са били включени в листата досега, включително България. От тях, през май 2008 година, за участие в конкурса за 2009 година са избрани следните страни Brazil, India, Indonesia, Mexico, Poland, Saudi Arabia, Sri Lanka, Thailand, Tunisia и Viet Nam. След обявяването на страните, в тях се провеждат национални конкурси, които излъчват представители.

Досегашни участници сред финалистите са били млади предприемачи от Бразилия, Колумбия, Индия, Индонезия, Кения, Ливан, Мексико, Мароко, Нигерия, Полша, Венецуела и Йемен. 

Следват областите, в които трябва да се реализират младите предприемачи:

* Fashion, textile, accessories or perfume design and production
* Fashion promotion: shows, exhibitions, festivals, events
* Fashion retail: buying, merchandising
* Fashion product research, sourcing, supply chain management
* Fashion marketing, PR, branding, journalism
* Fashion publishing, communications, websites
* Consultants providing specialist services in this area

Списъка обявявам на английски, тъй като така или иначе едно от условието за допускане в конкурса е ниво на английският IELTS 6. Нови индивидуални участници трябва да се регистрират на сайта на British Council. Регистрацията дава и други възможности за работа в мрежа.

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In Всички права запазениs