Едно съобщение в русенските медии привлече вниманието ми. Зад заглавието "Аристон С ангажира италианци за новата концепция на магазините"  българския бранд цели създаване на атрактивна и стимулираща shop концепция.  По нататък в прессъобщението четем... "осъзнавайки максимата, че клиентите вярват на продуктите предлагани в магазин, който приковава вниманието им, една от най-големите модни къщи у нас – Аристон С, реши да се довери на известно италианско дизайнерско студио, специализирано в екстериорен и интериорен дизайн на магазини.

Невероятното майсторство на италианците дава своя принос към визията, стила, уюта и уникалността на Ariston S. Ревностното внимание към всеки детайл е в основата на новата концепция на магазините, предлагащи марките Ariston S, a’s и a’smove, които ще омайват с красота, въздействие и положителна енергията. Новият дизайн, предложен от италиански проектанти, ще отговаря на повишените изисквания за комфорт и иновативност, подвластни на изменчивостта в модата.
Правилното решение в интериора за Ariston S, на пръв поглед, е не толкова да се види и разбере, колкото да се усети. Чувството, което клиента изпитва, когато пропорциите и ритъма са правилни, е спокойствие, комфорт и удовлетвореност. Новата визия на магазините Ariston S ще предложи атмосфера, в която клиента да реализира и най-смелите си идеи.
Обсъдени са уникални проекти за оптимално използване на вътрешното пространство, които се отличават с чистота на формите, практичност, ненатрапващи се детайли, нежност, топлина, скрити в червения цвят на логото, подчинени на обща идея и силна маркова идентичност.

Ariston S насочва своя маркетинг към засилване на потребителското усещане за качество. Преди потребителите влизаха в магазина с предварително подготвен списък с покупки, днес те са много по-отворени, спонтанни и импулсивни. Ето защо за компанията е от значение магазините да бъдат подобаващо атрактивни, а продуктите – отлично представени."

Това, което виждаме в съобщението е езика на модата. В превод това означава комуникация на бранда с потребителите чрез визуалния мърчандайзинг. Визуалния мърчандайзинг (ВМ) е едно от трите най-важни неща за успеха на един магазин, заедно с продукта и персонала по продажбите. Значението на ВМ се определя от промоцията на бранд имиджа в реални измерения, което пък ни донася разбираемост на модното съобщение. Визуалният мърчандайзинг ни представя информация за новите колекции на бранда, дава сигнали на потребителите, че бранда следва модните тенденции и т.н.

Визуалният мърчандайзинг е част от интегрираният маркетинг комуникационен план на фирмата и той работи в унисон с всички останали негови компоненти. Снимката която виждате е правена през м.юни т.г. (на моите деца) и ни показва на заден план витрината на магазина на бранда ZARA в щопинг ценъра Times square на Шангхай. Тези наши читатели, които са посетили сайта на лидера във галопиращата мода ZARA през летния период ще познаят снимката от витрината, с която ни посрещаше уеб сайта.  Съобщението от сайта ще бъде декодирано, когато влезем м магазина и не само ще видим на живо моделите на фирмата, но и усетим амосфера кореспондираща с нас чрез пространствен дизайн, светлина, звук и мириз.

В следващи материали ще имаме възможност да дискутираме темата отново и да дискутираме пространственото оформление, манекени, витрини и други елемeнти на интериора, които дават облика на модния магазин и комуникират с потребителя.

Материала за русенския бранд идва от www.ruseinfo.net
Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In Всички права запазениs