English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
20 Март 2018
Профилът на потенциалния купувач на някои от българските модни фирми, описан от журналист, изглежда така:

"Тя е почитател на "Ив Сен Лоран". В гардероба си има изключително официални тоалети за вечери и коктейли. Малка черна и малка червена рокля са сред предпочитаните от нея, когато трябва да се представи на събитие. Червеното е любимия цвят. Иначе се съобразява с настроението и сезоните. "Слава Богу, на дневен ред излезе кафявото, което винаги се е считало за бабешки тон. А на мен ми носи полъха на аристократичен финес през есента и зимата", споделя самия профил.  Обожава да носи различни модели. Но особено предпочита типа "Джаки Кенеди" - без финтифлюшки, басти и джувки, с отлична кройка. Като всяка ангажирана с "мъжки" бизнес жена тя разполага с цял арсенал от костюми. През лятото те са памучни, ленени или копринени, комбинирани с леки блузи или бодита, а през зимата - от фина вълна, кашмир или смесени материи.
Пасват и модерните в момента карирани костюми, декорирани с кадифе или велур. Има два, в които много се харесва - на "Стефанел" и "БатиБалено". Допадат й немските марки от класата на "Бети Баркли" и "Гери Вебер". Като всеки, който борави с точни понятия в бизнеса, тя знае, че френската фирма "Етере", чиито дрехи се шият в България, излизат няколко пъти по-евтино, отколкото във Франция. По същия начин стои и въпросът с "Лара Вил". В списъка с предпочитанията влизат също "Капаска" и "Маркан".
В София любимият й шопинг маршрут е старият Бермудски триъгълник. Там са магазините на предпочитаните й марки.
Любимите й магазини са "Галери Лафайет" в Париж и "Марк енд Спенсър" в Лондон.
Ефирните шалове на "Ермес", "Диор" и карираните "англичани" "Бъртън" са в съзвучие с класическия й поглед към себе си.
Спортните й облекла също са елегантни и винаги й доставят удоволствие, когато се стегне за поредно ски спускане или сет. Грейка "Росиньол" и яке "Сен Оливер", съчетание между черно и брик. "Адидас" е късата плисирана поличка и  блузка, с които тя разбива съперниците си на червената настилка. За това й помагат и маратонките "Льо кок спортиф", които тичат сякаш сами. 

Профил на втори потенциален купувач
"Харесва Армани, но облича българското. Иска да е перфектно елегантна в мъжкия свят на бизнеса, 
Тя е фен на изчистената линия в облеклото. "Залага на класиката, на изчистените модели и строгата линия. Държи на перфектното съчетаване на цветовете. Смята, че когато дрехите привличат повече от самия човек, се превръщаш в манекен. Според нея дълги години в България бе трудно да се намират елегантни и добре изработени дрехи. Винаги изискването и е било качествените материи да бъдат и качествено ушити. Важното е да има шик", допълва тя.
Дамата не обича кафявото и сивото. Избягва също и черното, въпреки че то е идеално за официални случаи. Но тя намира изход и го заменя с тъмносиньо или тъмновиолетово.
С единствената си дълга рокля не се чувства "уютно". Обличала я е само веднъж, но си я пази, защото е ушита с оригинален плат на Армани. Затова пък гардеробът й е пълен с костюми, които никога не са в искрящи тонове.
Дамата изцяло подкрепя българското производство, включително и в модата. Признава, че много дълго е търсила на коя къща да се спре в облеклото си. Ежедневието й е динамично и понякога от официална среща се налага да премине в неформална. Така достига до идеята за свой универсален стил.
Крехката и фина дама е миньонче, а българските фирми рядко произвеждат дамски дрехи с нейните размери. Харесва спортните дрехи на "Месалина", Русе, заради младежкия стил за свободното време. 
Грабват я естествените материи. Костюмите си поръчва при "Ния Стил", Ямбол, с дизайнер Здравка Попова. "Нейните неща 100 процента отговарят на моя вкус и стил. Работи с вълна, коприна, памук, лен и техните комбинации, като вплита тъканта в подходящия модел. Удоволствие е всеки път да избирам модели от различните й колекции." Официалните тоалети за новогодишни балове, изискани коктейли и специални поводи купува от Албена Александрова. "Харесвам да гледам чуждите дизайнери, но предпочитам да си купувам от българските", казва дамата. 

Автор на профилите, които сме съкратили и редактирали е Люсиен Крумова, а някои от материалите не са твърде актуални (2006). Все пак производители и дизайнери могат да направят изводи, които ще ги насочат към целевата група на бизнес-дамата.
Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News