English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
20 Март 2018

Ние сме на първия етап от нашата подготовка за разширяване на пазарите на фирмата. На някой може да му се стори еретично да говорим в този момент за разширяване на пазарите, при израстването на такива супер сили като Китай и Индия, при глобалното разрастване на брандовете. Но ние сме предприемачи със завоевателски дух.

След внимателно проучване на конкуренцията и преценка на собствените сили, трябва да  да решим кои пазари искаме да завземем. Тези пазари могат да бъдат регионални, или национални, могат да бъдат и задгранични.  Ако сме малка фирма има голяма вероятност и финансовият ресурс, с който планираме да стартираме, да бъде ограничен. Именно това е една от причините да се опитаме да спечелим битката без да навлизаме в изтощителна война с конкуренцията - войната на ниските цени и малките печалби. Историята познава много случаи, които са довели дори и големи компании до загуби, когато тяхното оръжие е било единствено излизане на пазара с ниски цени. Освен това не трябва се следва принципа на тотална деструктивност, в бизнеса трябва да има етика. Ако работим на ишлеме и продаваме свръх производството си от ишлемето на цената на нашия труд, без да отчитаме "икономисаните" материали, да си спомним, че в този момент наш колега вероятно е ипотекирал имот, за да закупи същите тези материали и ще ги включи в неговата пазарна цена. С нашите 100-ина "икономисани" броя ще закърпим някоя "дупка" в месечните разходи, но ще разбием пазара и може да доведем един потенциален съюзник до фалит. Подобно действие ще ни позиционира на твърде ниско ниво на пазара, ситуация, от която няма измъкване.

Разбира се, никога не трябва да се отчайваме, затова, че сме все още малки и развитието на нашия прохождащ бранд върви бавно. Малките Швейцарии продължават да бъдат конкурентни в нишите, в които са се развили с векове. Да съсредоточим усилията си на пазара, който сме изследвали и решили да завоюваме. Да намерим подходящи партньори, с които да постигнем целите си.

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News