English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
26 Април 2018

Пазара на дамско облекло в по-големите градове на Китай би могъл да бъде сегментиран по следния начин:

Модни лидери

Лидерите на модата са на възраст между 25 и 35 години със среден до висок годишен доход, споделящи висок интерес към модата, както и международна известност. Тази група се състои от артисти, модели, дами, работещи в медиите, изкуството или при луксозните стоки, които имат доходи над 20 хиляди евро годишно.
Те избягват масовите предложения и търсят тяхната достижима "индивидуалност". Тази група се облича от малки магазини, намиращи ниши, не на първа линия, предлагащи собствена марка и/или ограничена колекция от внесени луксозни брандирани облекла. Модно ориентираните дами с високи доходи също посещават тези магазини.

Средна класа на белите якички

Това са жени от 20 нагоре, до ранните 30 години, с годишен доход от 10 до 30 000 евро. Тази голяма група бързо се превръща в заинтересована от модата и комуникацията на модните медии с тази група расте. В началото на 90-те, първите връзки бяха направени от местни компании или такива от Хонг Конг, а сега се включват и други оператори, представляващи брандове като 
Bestseller (ONLY, Vero Moda) или ESPRIT.

Тази група има ниска степен  на лоялност. Повечето от жените се наслаждават на голямото предлагане от нови модели, създадени от различни материали. Те са много разкрепостени и се склонни да опитат нов имидж, нови магазини и брандове. Те имат желание да изглеждат тренди, но показват и индивидуалност.

Топ доходи

Ключови потребители на луксозни стоки. Годишния разполагаем доход надхвърля значително 100 000 евро. Включва жени и дъщери на богати фамилии, известни личности и много известни предприемачи. Микс от години, познания в модата, норми и ценности.
Като цяло следват модата и се влияят от медиите и модните корифеи.


"Заинтересованата" (от мода) горна средна класа, години от 30 до 45

Заетите като висши мениджъри и предприемачи със сравнително високи доходи на домакинствата, надхвърлящи 40 000 евро/годишно. Пътуват в чужбина, те имат нужда да носят качествено облекло, но познанията им за модата достигат до базисни модели. Те разчитат на брандовете или на репутацията на магазините, които ги ръководят при взимане на решения за покупки. Те се влияят за външния си вод от модните асове.

По-малко "заинтересованата" горна средна класа.

Подобна група както белите якички, при които липсва особен интерес към доброто качество и/или модни облекла. Обичат да се обличат в дюсови, традиционни облекла от местни брандове. Главните причини за липсата на моден интерес са в:
- техните интереси са на друго място, отделят малко внимание на облеклото, ориентирани са функционално;
- да имат разбирания, че предлагането и съотношението цена:качество на по-доброто облекло не е атрактивно. Затова са избрали по-семплия стил на обличане;
- имат малки публични изяви и медиите не са насочени към тази група;

Група на възраст над 30 години с доходи над 10 000 евро, годишно.

Подобно на групата "бели якички" , но с ограничен интерес към високото качество и модните облекла. Не са цел като купувачи, но някои от тях държат ключови държавни позиции и често получават модни подаръци. Научават за модата от рекламите в медиите и понякога купуват качествени неща при намаленията.

Групата на чужденците

На брой от около 300,000 в Пекин и 500,000 в Шанхай, тези семейства имат високи доходи (от 3,000-15,000 Euro месечно). И тъй като често техните разходи за наем и училища се плащат от изпращащата ги държава, те имат по-високи разполагаеми доходи. Все пак те не намират лесно любимите си облекла.

Източник: http://www.51colours.com

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News